In april 2022 zijn de EPA’s voor de clusters acute zorg, moeder en kind en langdurige zorg definitief opgeleverd, inclusief landelijk gedragen theorie (LGT). Voor het cluster medisch ondersteunende opleidingen gebeurt dat later dit jaar. De LGT is onderdeel van de EPA’s en van EPA-overstijgende leeractiviteiten (EOL) en valt daarmee onder de architectuur van CZO Flex Level.
De LGT is ontwikkeld in werkgroepen, onder leiding van twee landelijke projectleiders per cluster. De LGT is voorgelegd aan de CZO-opleidingscommissies en op 31 maart jl. formeel vastgesteld door CZO Flex Level. We zijn heel blij met het resultaat: er is inhoudelijk een mooie stap gezet én het proces leverde ook veel energie en enthousiasme op.
EPA-bijstellingen
Tijdens het ontwikkelen van de LGT, keken de werkgroepleden ook naar de EPA’s per opleiding en cluster. Soms leidde dat, vaak door vragen vanuit de praktijk, tot adviezen voor structuuraanpassingen. Ook die geadviseerde aanpassingen zijn door CZO Flex Level gewogen en, na advies van de CZO-opleidingscommissies, leidde dat tot vaststelling van de EPA’s op 31 maart 2022. Structuuraanpassingen betreffen bv. wijzigingen in formuleringen die niet de inhoud raakten, of een enkele aanpassing van kern naar specifiek, of andersom.
Voor enkele EPA’s werden inhoudelijke voorstellen gedaan. Omdat EPA’s van en voor de praktijk zijn, heeft CZO Flex Level de voorgestelde inhoudelijke wijzigingen én de twee nieuw ontwikkelde EPA’s van het cluster langdurige zorg via een schriftelijke consultatie aan de praktijk voorgelegd, via de projectleiders van de zorginstellingen. Deze EPA’s worden eind april vastgesteld.
Hier vind je per cluster de EPA’s per opleiding. Ook is per cluster aangegeven welke bijstellingen hebben plaatsgevonden.
Update: In de EPA’s van het cluster langdurige zorg die op 8 april jl. zijn opgeleverd, bleken helaas onderdelen van de LGT te missen. Per 22 april zijn de volledige EPA’s beschikbaar.
EPA-bibliotheek en ‘bouwtool’
In het begin van de van zomer ’22 levert CZO Flex Level een EPA-bibliotheek op, en ook een zogenoemde ‘bouwtool’. In de EPA-bibliotheek zijn de EPA’s straks makkelijk te vinden: per cluster, per opleiding, op code of via zoektermen. Met de ‘bouwtool’ kan straks iedere opleider of bv. projectleider zelf leerroutes visueel maken, passend bij de eigen organisatie, en die met anderen delen. To be continued…